Katy Perry’nin Espalmador Adası’ndaki Video Çekimi Tartışmalara Neden Oldu
Ünlü pop yıldızı Katy Perry, “Lifetimes” adlı yeni single’ı için çektiği müzik videosuyla gündeme geldi. Ancak, bu video nedeniyle yetkililerle girdiği çatışma, adanın ekosistemine olan etkileri nedeniyle dikkat çekti. Perry, Balear Adaları hükümeti tarafından soruşturuluyor. Yetkililer, Ibiza’nın bir parçası olan Espalmador adacığındaki kumullara zarar verilip verilmediğini araştırıyorlar.
Ünlü sanatçının “The One that Got Away” ve “I Kissed a Girl” gibi hit şarkılarıyla tanınmasına rağmen, müzik videosunda kumullarda yalnızca birkaç saniye görünmesi, yetkililer için yeterli bir sebep oluşturmuş durumda. Balear Adaları hükümeti, yapım şirketinin gerekli izinleri almadığını ve bunun sonucunda ön soruşturmaların başlatıldığını açıkladı.
Espalmador’un kumları, Balear Adaları’ndaki en iyi korunmuş kumul sistemi olarak biliniyor ve yaklaşık 3 km uzunluğunda, 800 m genişliğinde özel bir adacık. Adayı ziyaret eden ünlüler arasında, Galler Prensi ve Prensesi olan Prens William ve Kate Middleton ile sosyetik güzel Paris Hilton da bulunuyor. Perry’nin iddia edilen dikkatsizliği, bu yıl Mallorca’da artan turizme karşı gösterilen tepkilere de zemin hazırlayabilir.
Perry, Ibiza ve Formentera’da müzik çalışmaları yapan tek ünlü değil. Aktör ve film yapımcısı Will Smith, son şarkısını kaydetmek için Ibiza’nın kuzeyindeki lüks bir otelin kayıt stüdyosunu tercih etti. Smith, Instagram’da arkadaşlarıyla birlikte gün batımı görüntüleri eşliğinde şarkısının bir kısmını söylerken paylaşımlar yaptı.
Geçtiğimiz hafta, çevreci protestocular, ünlü futbolcu Lionel Messi‘nin tatil evine kırmızı ve siyah boya fırlattılar. Futuro Vegetal adlı grup, Messi’nin tatil evini, futbolcunun yasa dışı bir yapı olarak nitelendirdiği 11 milyon avro gibi fahiş bir bedelle satın aldığı için protesto etti. Grubun sözcüsü Bilbo Bassaterra, “Bu, yasaların herkes için eşit şekilde işlemediğine dair bir örnek. Aynı hafta adada yaklaşık 200 işçi, konut çözümü olmayan bir yerleşimden tahliye edildi” şeklinde açıklamada bulundu.